Nieuws

Spreek over betekenissen.🗣

We hebben allen relaties maar in merendeels van de tijd geraken we eraan gewoon dat deze er zijn. We worden er, helaas, vaak pas van bewust in hoe belangrijk ze waren en zijn, als ze er niet meer zijn😢.

Besteed net in deze periode dus meer aandacht🔦 aan de (prille) relaties❤️ die er in jouw leven bestaan of bestaan hebben. Het hoeft geen groot gebaar te zijn, maar een klein betekenisvol gesprekje, appje, briefje, berichtje, bezoekje…is voldoende. Je zal zien dat je hart💓 warmer wordt als je de relatie even weer dichtbij en levendig terug kunt voelen.

Het gaat niet om een fysieke nabijheid maar een emotionele verbondenheid.

Waarom zijn relaties belangrijk:

De reden hiervoor is dat we vaak betekenis ontlenen aan iets kunnen betekenen voor iets of iemand.

Ik beteken iets voor iemand, dus ik beteken iets.

Hoe kan ikzelf geloven dat ik betekenisvol ben als ik het gevoel heb voor niemand betekenisvol te zijn?

Wanneer we onze (huidige of verleden) relaties uit het oog verliezen, verliezen we onszelf, verliezen we het gevoel van betekenis hebben.

Zelf stuurde ik een berichtje✉️ naar een vriendin die ik al quasi 10 jaar niet meer gezien of gesproken had. Helaas verloren we elkaar uit het oog door de enorme fysieke afstand 🌏. Ze is geeft veel voor me betekent in mijn leven echter had ik dat nooit uitgesproken. Dus stuurde ik na 10 jaar een betekenisvol berichtje via Facebook om haar te vragen hoe ze het stelt en tegelijkertijd aan te geven wat ze betekent voor me. Heerlijk om te voelen dat betekenissen niet verloren gaan als je er tenminste over spreekt🗣.

Zeg tegen die één persoon niet “ik zie je graag” of “ik hou van jou” maar vertel hem/haar hoeveel ze voor jou betekenen en wat ze voor jou betekenen of betekend hebben.

Relaties eindigen maar betekenissen blijven,…als je er durft over te spreken🗣 , kan je het ook ervaren! 🥰

#zelfzorg #praktijksica #psychologie #relaties #betekenis #meaning#covid_19 #psychology