Stilte- en natuurwandelingen

Onze wandelingen gaan elke seizoen 1 à 2 keer door. Indien je graag op de hoogte wordt gehouden van onze volgende wandeling, laat dan even jouw gegevens achter:


Volgende wandeling op 30/06/2024


Stilte is soms het mooiste geluid dat er is!

Herken je het gevoel dat je aan het autorijden bent maar eigenlijk in je gedachten afdwaalt? Als je wandelt, eet, fietst, enz….kan het gebeuren dat je op een automatische piloot beweegt. Je bent helemaal niet meer bewust bezig en verdrinkt in je eigen gedachten. 

Meestal als we met vrienden of vriendinnen gaan wandelen, zijn we in gesprek. Dit zorgt ervoor dat we ons vaak minder bewust zijn van de omgeving alsook van ons eigen emotioneel leven. Elkaar in de stilte ontmoeten brengt ons tot meer bewustzijn en een diepe connectie met jezelf en je omgeving. 

Het doel van deze wandeling is net om extra te focussen op je zintuigen, je omgeving en je innerlijke leven. Doordat we niet kunnen babbelen tijdens de wandeling, zal je alles wat je tegenkomt moeten trachten te verdragen en reguleren. Het is dan ook heel normaal dat je in je hoofd schiet en in gedachten verzonken geraakt. Merk dit op en probeer terug contact te maken met je omgeving, je zintuigen en lichaam. 

‘In de nacht is de stilte oorverdovend’


Voor wie het nog niet weet, dit was onderdeel van de training voor mijn eerste halve marathon in Milaan gepland op 7 april 🏃‍♂️. 

Ik loop al langer, echter miste ik uitdaging. Bovendien dit combineren met kinderen, werk en drukte geloofde ik ook niet dat ik meer kon sporten dan 1 a 2 uur per week. 

Toch enige tijd geleden, wekte mijn schoonbroer mijn interesse in het marathon avontuur 🔥. Ondertussen trek ik iets meer dan al twee maanden, 3 keer per week het bos in met mijn loopschoenen. Ik wil hier geen tijd opofferen die ik zou besteden aan mijn gezin dus besloot ik ‘s avonds te gaan lopen. 

No excuses….In de regen, sneeuw of zelfs in het donker met een lampje🔦…. . Zo ontdekte ik hoe sereen en motiverend het werkt om in de nacht, alleen in het bos te gaan hardlopen. De stilte en alleen het geluid van je ademhaling en je stappen om met een klein hartje ❤️ herten🦌 en andere dieren tegen te komen. – Rauw

Het deed me overwegen om onze volgende stilte- natuurwandeling in het donker te laten doorgaan. Mijn overweging is een beslissing geworden🌿!

Pak je lampje mee 🔦en vergezel me tijdens deze wandeling in de stilte van de nacht. 

Tijdens deze wandeling wordt je uitgenodigd om aandacht te schenken aan groeiwensen en loslaten. Gedurende de wandeling zullen we twee korte rituelen uitvoeren waar je vrijblijvend aan kan deelnemen. Uiteraard gebeurt dit alles in volledige stilte en omringd door de natuur van het nationaal park de Mechelse Heide. We zullen in de regio van connectera wandelen in de nabijheid van het water. 

De natuur en de nacht nodigt ons uit om tot rust en stilte te komen. De omgeving zorgt ervoor dat je je gedachten kunt laten afdwalen en je geest tot rust kunt brengen. Indien het ons gegund is, zal de zon schijnen zodat we kunnen genieten van de glinsteringen op het meer. 

Onze wandeling eindigt opnieuw in het yogabos aan een vuurtje waar we kunnen napraten, wat drinken en afscheid kunnen nemen.

‘In de nacht is de stilte oorverdovend’


Wat een zalig gevoel, de warme bries die door de bomen waait en het geluid van je voetstappen dat zachtjes weerklinkt op het zanderige pad.

In dit zonnige seizoen nodig ik je uit om zowel rust en energie te omarmen en de natuur in te trekken. Ervaar de rust of leidt jouw energie in goede banen door jezelf een moment in de natuur te gunnen, waarbij elke stap een kans is voor reflectie en inspiratie. De natuur en jijzelf op je best, frisse zomerlucht dat over het meer waait, omringd door de weelderige natuur, …..

De zomer is een periode van avontuur, energie en bijzondere momenten. De natuur werkt kalmerend maar als jouw energie juist zit, kan het ook stimulerend werken. Wil jij jouw inspiratie een boost geven of gewoon een rustig zelfreflectie momentje?

Trek dan je luchtige zomerkleding aan en vergezel mij tijdens de volgende wandeling!

Tot snel?

Alessandro

Programma


  • 07u30: Toekomen, verbinden en een reflectiemoment.
  • 08u00: start wandeling en eindigen terug in het yogabos.
  • 10:00- 10:30: vrijblijvend een drankje nuttigen en afsluiten aan het vuur.

Prijs: €15 – Drank & snack inbegrepen

Na inschrijving ontvang je het exacte adres waar we afspreken.


Volgende wandeling op 30/06/2024