24/06 is de eerstvolgende wandeling

Stilte is soms het mooiste geluid dat er is!

Herken je het gevoel dat je aan het autorijden bent maar eigenlijk in je gedachten afdwaalt? Als je wandelt, eet, fietst, enz….kan het gebeuren dat je op een automatische piloot beweegt. Je bent helemaal niet meer bewust bezig en verdrinkt in je eigen gedachten. 

Meestal als we met vrienden of vriendinnen gaan wandelen, zijn we in gesprek. Dit zorgt ervoor dat we ons vaak minder bewust zijn van de omgeving alsook van ons eigen emotioneel leven. Elkaar in de stilte ontmoeten brengt ons tot meer bewustzijn en een diepe connectie met jezelf en je omgeving. 

Het doel van deze wandeling is net om extra te focussen op je zintuigen, je omgeving en je innerlijke leven. Doordat we niet kunnen babbelen tijdens de wandeling, zal je alles wat je tegenkomt moeten trachten te verdragen en reguleren. Het is dan ook heel normaal dat je in je hoofd schiet en in gedachten verzonken geraakt. Merk dit op en probeer terug contact te maken met je omgeving, je zintuigen en lichaam. 

Stilte wandeling
stilte wandeling

24/06 is de eerstvolgende

Ochtendstond heeft goud in de mond!

Tijdens de lentemaanden wordt het weer vroeger licht en is er niets heerlijker dan elkaar bij ochtendzon te ontmoeten in onze tent in het bos. Met een warm drankje maken we kennis met elkaar en overlopen we enkele praktische afspraken/voorbereidingen. Tijdens deze wandeling wordt je uitgenodigd om aandacht te schenken aan groeiwensen en loslaten. Gedurende de wandeling zullen we twee korte rituelen uitvoeren waar je vrijblijvend aan kan deelnemen. Uiteraard gebeurt dit alles in volledige stilte en omringd door de natuur van het nationaal park de Mechelse Heide. We zullen in de regio van connectera wandelen in de nabijheid van het water. 

De natuur nodigt ons uit om tot rust en stilte te komen. De omgeving zorgt ervoor dat je je gedachten kunt laten afdwalen en je geest tot rust kunt brengen. Indien het ons gegund is, zal de zon schijnen zodat we kunnen genieten van de glinsteringen op het meer. 

Onze wandeling eindigt opnieuw in het yogabos aan een vuurtje waar we kunnen napraten, wat drinken en afscheid kunnen nemen.

Programma:

  • 07u30 – 08u00: Toekomen, verbinden en een voorbereid reflectiemoment.
  • 8u00-10u00: start wandeling en eindigen terug in het yogabos.
  • 10u00 – 10u30: vrijblijvend een warm drankje nuttigen en afsluiten aan het vuur.

Prijs: €15 – Drank & snack inbegrepen

Na inschrijving ontvang je het exacte adres waar we afspreken.

24/06 is de eerstvolgende