Nieuws

“Ik stik…..”

COVID-19 is een virus dat ons bestaan bedreigt. Het tast ons luchtwegsysteem aan zodat onze longen 🫁 ons lichaam niet meer kunnen voorzien van zuurstof.
Het virus 🦠 is een organisme dat ENKEL kan voortbestaan door een ander organisme. Als wij het virus geen zuurstof meer geven, dan kunnen wij het virus verstikken en verslaan.
Lockdowns, mondmaskers, afstand houden, alcoholgel enz….zijn pogingen om ervoor te zorgen dat het virus 🦠 stikt. Echter elk zuchtje dat het vindt, is voldoende om voort te leven.
Wanneer we worden aangespoord om hieraan deel te nemen, om ons te verenigen en het virus te verstikken door afstand te houden, mondmaskers te dragen, enz…komt er opstand 😓.
“Je team is maar zo sterk als zijn zwakste schakel”
Als je bepaalde teamleden behandelt als minder en links laat liggen dan heb je geen team maar enkel mensen die zich een groep noemen.
Als we NU investeren in onze “zwakste schakel” dan ontstaat er misschien een team, een team dat eensgezind is, dat de zelfde richting uitgaat en waarin iedereen zich gerespecteerd voelt en iedereen meekan.
Maar in de wereld dat wij leven worden rijken rijker, armen armer,….
Wordt er gesproken van een “Chinees virus” en nu is het een “Brits virus”.
Er is meer verdeeldheid dan er ooit in de geschiedenis heeft bestaan.
Jammer genoeg spreken we van Europa als een geheel maar zijn we niet meer dan individuele spelers die allen in de spits willen staan. Ieder individu, gezin, gemeente, provincie, gewest, land,…zorgt voor zichzelf. Nederland, België, Griekenland, Italië, Frankrijk,…..
Als we niet bereid zijn ECHT samen te werken, rekening te houden met ELK lid van ons team, ………
dan zullen we nog lang leven in de waan van verbinding maar is verbinding ver zoek.
🙏Ik nodig iedereen hierbij uit om aandacht te schenken aan je teamleden…of je er nu voor gekozen hebt of niet, we zitten allemaal in hetzelfde team. Help elkaar👫, houd afstand, maak regels, zie elkaar, geef om elkaar, neem verantwoordelijkheid,….
Durf in te zien dat ook jouw leven enkel maar kon en kan bestaan doordat een ander voor jou leeft ❤️
!dit is een boodschap tot verbinding!
~ Alessandro Sica