Nieuws

Afgelopen week reisden mijn vrouw Yoga by Vita en ik naar het noorden van Piemonte in Italië🇮🇹 om deel te nemen aan een 6-daagse Retreat 🙏 in het prachtige Mandali Retreat Centre met 25-30 anderen.

We kozen voor een Mandali-ervaring, waarbij de nadruk lag op het loslaten van de dagdagelijkse taken en het terugkeren naar jezelf. Belangrijk om te weten is dat geen van ons beiden eerder aan zo’n Retreat had deelgenomen, dus we lieten het gewoon op ons afkomen 😊. De locatie en omgeving overtuigden ons meteen om de sprong te wagen (als je de foto’s bekijkt in mijn verhaal, snap je wel waarom 😉).

Het programma omvatte:

– 2x/dag Yoga
– 2x/dag Meditatie
– 1x/dag Open sessie
– Vrije tijd
– 3x/dag alleen vegetarisch eten
– Ontbijt in stilte

Door middel van beweging, stilte, bewustzijn en voeding werd onze reis naar onszelf ondersteunt.

Beweging in de vorm van Yoga met de nadruk op vrije, intuïtieve en vloeiende bewegingen🧘🏻… ik had nooit gedacht dat Yoga me zo vrij zou kunnen doen voelen. Dankjewel @bilgealpay 🙏

Het is bijzonder om te ervaren dat in zo’n setting er snel een sfeer tussen de mensen ontstaat van acceptatie (geen oordeel), empathie en openheid naar elkaar toe. Het voelt als je onderdompelen in een warm bad dat verzachtend werkt. Het is dan meteen wennen aan de realiteit wanneer je terug naar huis gaat en beseft dat dergelijke contexten zeldzaam zijn.

Tijdens deze 6-daagse reis leerde ik iets nieuws, herontdekte ik iets ouds, kreeg ik bevestiging van delen van mezelf en werden nieuwe verlangens geboren.

Voor mij is verbinding noodzakelijk om tot mezelf te komen.

Verbinding, in de ruimste zin van het woord.

Ik kom in verbinding met mezelf wanneer ik in verbinding sta met iets of iemand anders. Het kan de natuur zijn, de omgeving, beweging, mensen, kleuren, geuren, geluiden, ademhaling, enzovoort.

In verbinding voel ik mezelf.

In verbinding voel ik mijn lichaam.

In verbinding voel ik mijn diepste verlangens.

In verbinding voel ik diepe liefde en pijn.

Wat helpt jou om in verbinding te komen met jezelf en je lichaam?

#mandali#zelfzorg#verbinding#retreat#dankbaar#connection#selfcare#thankful#psychology