Nieuws

Existentialisme: “Death destroys a man, but the idea saves him” – E. M. Foster

Existentialisme

Pas wanneer je wordt geconfronteerd met de eindigheid van je leven 🖤, wordt je je bewust van de waarde van het leven.🌏

Wetende dat het leven je afgenomen kan worden, doet je betekenisvoller leven. Het brengt je vaak dichter bij elkaar of bij wat ECHT belangrijk voor je is. 🤍

We zijn allen mensen en we zijn allemaal sterfelijk. Het leven is eindig en daar zijn velen liever niet van bewust. Alhoewel de dood eerder wordt gevreesd dan geliefd, maakt het ons bewust dat dit alles ineens afgenomen van ons kan worden, waardoor mijn leven meer betekenis krijgt. Het redt ons van het onbewuste leven, van het leven op automatisch piloot 👨‍✈️.

We moeten allen dealen met het feit dat alles in het leven eindig is en dus ook jouw leven. Iedereen dealt hiermee op zijn eigen manier. Velen trachten dit idee zo ver mogelijk op de achtergrond te drukken door hard te werken, door er niet aan te denken, door te doen alsof het hen niet kan overkomen (onsterfelijkheid/ ongenaakbaarheid).

Wetende dat het leven eindig is, doet je je tijd van het leven betekenisvoller invullen.

Het Corona virus🦠 maakt ons duidelijk opnieuw bewust van ons menselijke kwetsbaar bestaan. Het maakt ons bewust van ons eigen sterfelijkheid, het maakt ons bewust van de eindigheid van alle bestaan.

Bij velen brengt dit het besef dat hun manier van leven vóór Corona (onsterfelijk) weinig betekenis gaf. Wat toen ontzettend belangrijk leek, is nu niet eens meer zichtbaar. Ze herorganiseren hun manier van leven, besteden aandacht aan anderen dingen, proberen hier meer betekenis eraan te geven en meer te genieten van de, voor hun, belangrijke dingen 🍃.

Het is goed niet constant er bewust van te zijn, maar vergeet het niet!

Ik vertaal graag de quote naar:

Het besef van eindigheid, red je!

#life #death #dood #leven #existentialism #therapy #therapie #psychologie #samensterk #love #psychotherapy