Workshops

Workshops

Tijdens onze workshops brengen we je krachtig in contact met een gekozen thema. Via ervaringsgerichte taken en oefeningen kan je zelf ervaren wat het thema inhoud en hoe bepaalde technieken gehanteerd worden. Onze workshops worden steeds specifiek aangepast aan de noden van de aanvrager. Thema’s zoals burn-out, leiderschap, assertiviteit maar ook emoties en geluk behoren tot de mogelijkheden.

Wil je graag meer verdieping in de theorie? Dat kan aan de hand van een seminarie.

Wil je graag een uitgebreide training om de vaardigheden echt onder de knie te krijgen, dan is een training misschien iets voor jou.

Is er veel uitval in jullie team? Hoge mate van stress? Tijdens deze workshop zoomen we in op wat een burn-out inhoudt en gaan we specifiek aan de slag met hoe kunnen we signalen herkennen en een burn-out voorkomen.

Your Content Goes Here

Faalangst, perfectionisme, onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel …. iedereen heeft er wel eens last van. Tijdens deze workshop proberen we even bewust te worden van onze interne processen en emoties die aan de basis liggen van voornoemde moeilijkheden.

Emoties zijn kwetsbaar maar daarin verschuilt ook een kracht. Echter soms verliezen we deze kracht omdat we te hard proberen. Hoe maken we van onze kwetsbaarheid terug een kracht?

De mens is een sociaal dier. Als leider, werknemer, student of gewoon mens komen we in contact met anderen mensen. We gaan allerlei relaties aan namelijk werkrelaties, amoureuze relaties, vriendschapsrelaties, enz…. . Deze relaties lopen niet altijd vlot en kunnen ons hinderen in ons dagelijks leven of tijdens onze job. Ze worden hinderlijk in het bereiken van ons doelen indien we deze niet goed aanpakken. Bovendien hebben ze een grote invloed op onze emoties die op hun beurt weer ons gedrag en beslissingen bepalen.

Tijdens deze workshop maken we kennis met de mens als sociaal wezen en allerlei soorten relaties. We doen ervaringsgerichte oefeningen waarbij we kennismaken met de verschillende aspecten van een relatie en hoe deze een invloed hebben op de relatie. Op deze manier krijg je meer zicht waarop je kan letten in het onderhouden van een gezonde relatie. Op deze manier sta je sterker in het leven of in je job waardoor je recht op je doel af kunt gaan zonder gehinderd te worden.

Your Content Goes Here

Meer dan 50% van ons leven besteden we op school of aan een job. Het is dan ook van uiterst belang om een goede werkrelatie te kunnen opbouwen als we een prettige werkomgeving willen onderhouden.

Soms zegt je “ja” terwijl je “nee” bedoelt. Je krijgt het gevoel dat je iedereens klusjes doet, en dat er weinig rekening wordt gehouden met jou. Als je assertief genoeg bent, dan kan je jezelf binnen de relatie voldoende beschermen waardoor de relatie in balans blijft. Tijdens deze workshop gaan we kort oefenen met de basistechnieken van assertiviteit en hoe deze te benutten binnen relaties.

Hoe leid ik mijn team? Hoe zorg ik ervoor dat ik zowel daadkracht als het vertrouwen van mijn team heb? Tijdens deze workshop gaan we samen de verschillende leiderschapsstijlen bekijken en oefenen. We starten van de bonus pater familias en concretiseren naar de verschillende manier van leiding nemen. Gezien dit een workshop is, gaan we zeker ook aan de slag met oefeningen zodat je kan ervaren welke stijl het beste bij jou alsook bij jouw team past.

Agressie of grensoverschrijdend gedrag. Wat is het? Hoe verval ik hier steeds in zonder dat ik dat wil? Soms overvalt ons het gevoel van machteloosheid en reageren we impulsief. Achteraf hebben we spijt van onze uitspatting maar kunnen er niets meer aan doen. Wanneer het herhaaldelijk gebeurt, kunnen we best stilstaan bij de kern.

Tijdens deze workshop gaan we ervaren wat het verschil is tussen agressie, assertiviteit en subassertiviteit. Waar stopt assertiviteit en gaan we over naar agressie. Bovendien besteden we aandacht aan het herkennen eigen kwaadheid en hoe we dit onder controle kunnen krijgen zodat het niet overslaat naar agressie.

Wij hebben als mens allen emoties en soms het al lastig om te dealen met je eigen emoties laat staan met die van anderen. Of soms is het net andersom, is het gemakkelijker om te dealen met de emoties van anderen, maar die van mij vind ik zelf zo moeilijk. Emoties hebben we allemaal elke minuut van de dag en het kan ons belemmeren in ons job en leven. Maar als toekomstige leraar, pedagoog of gewoon mens wordt je ook nog eens dagdagelijks geconfronteerd met de emoties van anderen/leerlingen enz….

Als psycholoog is dit niet anders. Ondertussen mogen we onszelf wel expert noemen in het herkennen en dealen met emoties van anderen. Die van ons zijn eveneens soms moeilijk. Hoe doen we dit dan allemaal? Hoe ga ik om met mijn emoties en gelijktijdig met die van de ander? 

Wil je graag ervaren hoe ze werken, waarvoor ze dienen en hoe hier mee te dealen? Dan is deze workshop misschien iets voor jou.

Vragen of een afspraak? Contacteer ons

Wens je graag wat meer informatie? Wil je graag een afspraak maken of kan je niet vinden wat je zoekt? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn er om elke vraag te beantwoorden. Je kan ons gemakkelijk bereiken via onderstaand formulier of via telefoon.