Therapiepraktijk SICA

ONZE PRAKTIJK

Therapiepraktijk Sica is een multidisciplinaire groepspraktijk opgericht in 2017 door Klinisch psycholoog en psychotherapeut Alessandro Sica. We zijn een jong en ervaren team van psychologen, therapeuten, coaches en een psychiater die gespecialiseerd zijn in het herkennen en het behandelen van psychische problemen.

Groepspraktijk Sica is discreet gelegen in een woonwijk aan de rand van het nationaal park “de Hoge Kempen” in Maasmechelen waardoor het privacy kan garanderen aan zijn cliënten. Een veilig therapeutisch klimaat wordt benadrukt door een moderne huiselijke inrichting. Tevens is de praktijk omringd door de natuur.

Onze therapeuten genoten steeds van een erkende opleiding als psychotherapeut om kwaliteit te waarborgen. Om nog meer tegemoet te komen aan onze cliënten wordt therapie aangeboden in het Nederlands, Engels, Italiaans, Frans, Marokkaans en het Duits.

Indien je je psychisch of emotioneel niet goed voelt en hier graag eens met een professional over spreekt ben je bij ons aan het juiste adres. Onze therapeuten luisteren zo goed mogelijk naar je verhaal of helpen je om jouw verhaal en gevoelens onder woorden te brengen. Op deze manier krijgen we meer zicht op wat er moeilijk loopt en op wat er nodig is om jou te helpen

Verder kan je bij ons ook terecht voor trainingen, zoals o.a. assertiviteitstraining. 

ONZE VISIE

De cliënt staat voor ons centraal, deze bepaalt volledig de regie van zijn of haar behandeling. Onze therapeuten trachten met hun expertise en alle zorgzaamheid dan ook reeds van het eerste gesprek in te schatten wat de cliënt nodig heeft om nadien de cliënt voldoende te informeren, zodat deze een weloverwogen keuze kan maken betreffende therapeut en behandelwijze. Dit alles rekening houdend met de grondhoudingen van empathie, echtheid en onvoorwaardelijke aanvaarding.

Daarnaast vinden we het van belang dat onze teamleden steeds bijgeschoold worden en deelnemen aan super-en intervisies zodat we elkaar goed kunnen ondersteunen in het begeleiden van onze cliënten.

Onze kwaliteitsvolle begeleiding wordt verder bepaald door een stevige samenwerking met externe partners. Het is voor ons uitermate belangrijk dat indien voor het welzijn van de cliënt een link nodig is met andere externe partners (VDAB, GTB, Reval, Nolim, CLB, personeelsdienst, enz…) dit mogelijk is.

THERAPIEPRAKTIJK SICA

ONZE MISSIE

Ons doel is zo goed mogelijk aan te sluiten bij de hulp die de cliënt nodig heeft. De groepspraktijk heeft de ambitie om een zo breed mogelijk aanbod aan hulp te kunnen bieden aan cliënten die hulp zoeken.

THERAPIEPRAKTIJK SICA

Vragen of een afspraak? Contacteer ons

Wens je graag wat meer informatie? Wil je graag een afspraak maken of kan je op de website geen therapie terugvinden die aansluit bij jouw nood? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn er om elke vraag te beantwoorden. Je kan ons makkelijk bereiken via onderstaand formulier of via telefoon.