Seminaries

Seminaries

Heb je nood aan meer informatie over een bepaald thema of misschien een techniek? Wij delen graag onze expertise met jullie. Aan de hand van een seminarie nemen we uitgebreid de tijd om zo duidelijk en zo concreet mogelijk meer theoretisch inzicht te verschaffen in bepaalde thema’s of technieken. We beschikken in ons team over heel wat expertise. Hieronder vind je een fractie van wat deze zou kunnen inhouden.

Is er veel uitval in jullie team? Hoge mate van stress? Tijdens dit seminarie zoomen we in op wat een burn-out inhoudt, hoe het ontstaat, hoe herkennen, hoe het ontwikkelt en hoe we het kunnen voorkomen.

Is er veel uitval in jullie team? Hoge mate van stress? Tijdens dit seminarie zoomen we in op wat een burn-out inhoudt, hoe het ontstaat, hoe herkennen, hoe het ontwikkelt en hoe we het kunnen voorkomen.

Your Content Goes Here

Wij mensen hebben allen emoties. Deze emoties bepalen hoe we ons gedragen en welke beslissingen we nemen. Tijdens dit seminarie zoomen we in op emoties, hoe ze werken en hoe ze ons werk en leven beïnvloeden (sturen). Bovendien zullen we aandacht besteden aan hoe we emoties beter kunnen controleren en kunnen benutten in ons werk en leven.

De mens is een sociaal dier. Als leider, werknemer, student of gewoon mens komen we in contact met anderen mensen. We gaan allerlei relaties aan namelijk werkrelaties, amoureuze relaties, vriendschapsrelaties, enz…. . Deze relaties lopen niet altijd vlot en kunnen ons hinderen in ons dagelijks leven of tijdens onze job. Ze worden hinderlijk in het bereiken van ons doelen indien we deze niet goed aanpakken. Bovendien hebben ze een grote invloed op onze emoties die op hun beurt weer ons gedrag en beslissingen bepalen.

Tijdens dit seminarie zoomen we samen in op de mens als sociaal wezen en allerlei soorten relaties. We gaan tot in details kijken naar hoe relaties zich vormen, hoe je ze onderhoudt en waar op te letten voor een gezonde relatie. Op deze manier sta je sterker in het leven of in je job waardoor je recht op je doel af kunt gaan zonder gehinderd te worden.

Meer dan 50% van ons leven besteden we op school of aan een job. Het is dan ook van uiterst belang om een goede werkrelatie te kunnen opbouwen als we een prettige werkomgeving willen onderhouden. Tijdens dit seminarie besteden we aandacht aan de grenzen van een dergelijke relatie en hoe deze te beschermen om zo ons ogen op ons doel te kunnen behouden.

Wat houdt leiderschap in? Hoe leid ik mijn team? Wat is belangrijk voor een goede leiding? Wat voor een leider ben ik? Tijdens dit seminarie staan we stil bij de verschillende leidingsstijlen en hun voor- en nadelen. We starten bij de bonus pater familias en concretiseren nadien de verschillende manier van leiding nemen. Er zijn verschillende aspecten waarop gelet dient te worden om het vertrouwen van je team te kunnen winnen maar zeker ook behouden. Goed leiderschap kan je leren.

Agressie of grensoverschrijdend gedrag. Wat is het? Hoe verval ik hier steeds in zonder dat ik dat wil? Soms overvalt ons het gevoel van machteloosheid en reageren we impulsief. Achteraf hebben we spijt van onze uitspatting maar kunnen er niets meer aan doen. Wanneer het herhaaldelijk gebeurt, kunnen we best stilstaan bij de kern.

We gaan samen kijken naar agressie, kwaadheid en grenzen om zo beter zicht te krijgen op hoe hier mee om te gaan.

Wij hebben als mens allen emoties en soms het al lastig om te dealen met je eigen emoties laat staan met die van anderen. Of soms is het net andersom, is het gemakkelijker om te dealen met de emoties van anderen, maar die van mij vind ik zelf zo moeilijk. Emoties hebben we allemaal elke minuut van de dag en het kan ons belemmeren in ons job en leven. Maar als toekomstige leraar, pedagoog of gewoon mens wordt je ook nog eens dagdagelijks geconfronteerd met de emoties van anderen/leerlingen enz….

Als psycholoog is dit niet anders. Ondertussen mogen we onszelf wel expert noemen in het herkennen en dealen met emoties van anderen. Die van ons zijn eveneens soms moeilijk. Hoe doen we dit dan allemaal? Hoe ga ik om met mijn emoties en gelijktijdig met die van de ander?

Wil je graag meer theoretisch te weten komen over emoties, hoe ze werken, waarvoor ze dienen en hoe hier mee te dealen? Dan is deze workshop misschien iets voor jou.

Vragen of een afspraak? Contacteer ons

Wens je graag wat meer informatie? Wil je graag een afspraak maken of kan je niet vinden wat je zoekt? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn er om elke vraag te beantwoorden. Je kan ons gemakkelijk bereiken via onderstaand formulier of via telefoon.