Hoe gaan wij samen te werk?

STAP 1 van 2

Er wordt vooreerst een kennismakingsgesprek ingepland.

Tijdens dit gesprek is het de bedoeling dat de therapeut een goed beeld krijgt van jouw moeilijkheden, hulpvraag en verwachtingen. Op deze manier kan de therapeut evalueren wat er nodig is. Dit wordt op het einde van het gesprek duidelijk gecommuniceerd waarbij de therapeut zijn of haar werkwijze uitlegt. Op dat moment kan je zelf nog steeds beslissen of je al dan niet met de therapie van start wilt gaan.

Indien wat er nodig is, niet beschikbaar is binnen Therapiepraktijk Sica, dan zal de therapeut dit ook eerlijk communiceren en met jou op zoek gaan welke externe partner meer geschikt is om je te helpen.

STAP 2 van 2

Indien je kiest om de therapie te starten, zal de therapeut met jou ook de “therapieregels” overlopen. Op die manier ontstaan er geen misverstanden m.b.t. het verloop van de therapie. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop afspraken ingepland kunnen worden, wanneer ze geannuleerd kunnen worden, enz….

Jouw behandeling wordt gedeclareerd bij jouw zorgverzekering onder de noemer “buitenlandse zorg”. Hiervoor zal jouw therapeut een behandelplan opmaken voor jouw zorgverzekering. Na goedkeuring van je zorgverzekeraar, gaan we van start.

Indien je kiest om de therapie niet of elders te starten, is dit geen enkel probleem.

WAT KOST HET?

Alle sessies duren steeds 50 minuten. Behandelingen (de zgn ‘prestaties’ ) worden gedeclareerd bij de verzekeraar tegen het overeengekomen tarief (kan worden opgevraagd bij verzekeraar of bij de behandelaar, of klik hier ).

Gezien de behandelaar geen rechtstreeks contract heeft met de zorgverzekeraar, sluiten we bij aanvang van de therapie een therapiecontract. De behandeling wordt rechtstreeks via u gedeclareerd en u kan ze op uw beurt bij de zorgverzekeraar declareren.

 

Vragen of een afspraak? Contacteer ons

Wens je graag wat meer informatie? Wil je graag een afspraak maken of kan je op de website geen therapie terugvinden die aansluit bij jouw nood? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn er om elke vraag te beantwoorden. Je kan ons makkelijk bereiken via onderstaand formulier of via telefoon.