Hoe gaan wij samen te werk?

STAP 1 van 2

Er wordt vooreerst een online kennismakingsgesprek ingepland (zoom).

Tijdens dit gesprek is het de bedoeling dat de therapeut een goed beeld krijgt van jouw moeilijkheden, hulpvraag en verwachtingen. Op deze manier kan de therapeut evalueren wat er nodig is. Dit wordt op het einde van het gesprek duidelijk gecommuniceerd waarbij de therapeut zijn of haar werkwijze uitlegt. Op dat moment kan je zelf nog steeds beslissen of je al dan niet met de therapie van start wilt gaan.

Indien wat er nodig is, niet beschikbaar is binnen Therapiepraktijk Sica, dan zal de therapeut dit ook eerlijk communiceren en met jou op zoek gaan welke externe partner meer geschikt is om je te helpen.

STAP 2 van 2

Indien je kiest om de online therapie te starten, zal de therapeut met jou ook de “therapieregels” overlopen. Op die manier ontstaan er geen misverstanden m.b.t. het verloop van de therapie. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop afspraken ingepland kunnen worden, wanneer ze geannuleerd kunnen worden, enz….

Jouw behandeling kan eventueel gedeclareerd worden bij jouw zorgverzekering echter dien je dit eerst zelf na te gaan. Indien nodig voor jouw verzekering zal jouw therapeut een behandelplan opmaken.

Indien je zorgverzekeraar de therapie niet vergoed, kan je natuurlijk ook zelf de therapie bekostigen (PayPal, Bancontact).

Indien je kiest om de therapie niet of elders te starten, is dit geen enkel probleem.

WAT KOST HET?

Alle sessies duren steeds 50 minuten. Indien je behandeling wordt gedeclareerd bij de verzekeraar dan zal dat gedaan worden tegen het overeengekomen tarief.

Indien je zelf de therapie bekostigt kost deze 60 euro (excl. kosten verbonden aan betalingsmethoden. Bij een standaard overschrijving, is geen extra kost).

 

Vragen of een afspraak? Contacteer ons

Wens je graag wat meer informatie? Wil je graag een afspraak maken of kan je op de website geen therapie terugvinden die aansluit bij jouw nood? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn er om elke vraag te beantwoorden. Je kan ons makkelijk bereiken via onderstaand formulier of via telefoon.